• KNVB bijeenkomst "Visie op jeugdvoetbal” 

  Op woensdagavond 01 februari ’23 organiseerde de KNVB bijeenkomst "Visie op jeugdvoetbal”. Peter Barten HJO en Dave Schardijn vanuit TC waren vanuit onze vereniging present. 

  Doel van de bijeenkomst was kennis delen met de aanwezigen voetbalverenigingen, zoals o.a. vv Kesteren en sv DFS. 

  Hoofdonderwerp was het Beleid (door) ontwikkelen. Anne Duis van de KNVB hield ons een spiegel voor over het jeugdvoetbalbeleid. Hoe (ver) sta je als vereniging? Welke stappen zou je nog als sportclub kunnen maken. 

  De KNVB had voor ons een tal van vragen uitgewerkt waardoor wij tot nadenken werden gezet en kregen wij duidelijk inzicht waar wij als club nu staan.  

  Tijdens de ‘tafelgesprekken’ bespraken wij o.a. met elkaar wat nu mogelijk is, en dat je niet alle knelpunten tegelijkertijd kunt oplossen, en dat het verstandig is om te beginnen met de belangrijkste knelpunten. 

  Zo zal de ene vereniging beginnen met het opstellen van een beleidsplan en de andere vereniging zal zijn beleidsplan moeten evalueren.  

  Het ontwikkelen en door ontwikkelen was het thema en rode draad van de cursusavond. Het stappenplan is het Beleid (door) ontwikkelen, Beleid uitwerken en het Beleid implementeren. 

  Met hulp van de KNVB kan je als vereniging met het aangeboden lesmateriaal en oefenstof starten. 

  Waar staan wij als vereniging? 

  Door de onvermoeibare inzet van Peter Barten, TC en het bestuur hebben wij als verenging een aanzienlijke groei doorgemaakt als het gaat om onze visie op het jeugdvoetbal. 

  Peter werd ook regelmatig gevraagd om praktijk voorbeelden te geven, zodat de aanwezige deelnemers inzicht kregen wat er allemaal bij komt kijken. 

  De conclusie van Peter en Dave is dat wij als vereniging ontzettend trots mogen zijn op onze jeugdspelers, jeugdtrainers, jeugdleiders, sponsoren, voetbalouders & vrijwilligers. 

  Ons beleidsplan staat omschreven en het beleid is geïmplementeerd. Nu is het zaak dat het beleidsplan door ontwikkeld wordt, en dat we met elkaar blijven leren. 

  De bijeenkomst werd gehouden bij vv Kesteren en er werd na de bijeenkomst vrolijk gesproken over de aankomende 1e elftal derby, zaterdag as thuis tegen vv Kesteren, om 15:00 uur. 

  Voetbalgroet, 

  Team Technische Commissie
  Peter Barten
  Fred Hommersom
  Dave Schardijn