• Excelsior Zetten 45+ doet aan merkactivatie in Den Haag - Zuid Holland.

  Afgelopen winterstop speelden onze 45+ mannen een vriendschappelijk mini-toernooi thuis op veld 3 tegen KSD Marine uit Den Haag. KSD Marine was destijds slachtoffer geworden van een datum miscommunicatie omtrent een toernooi bij een voetbalclub nabij Wijchen. Wij hebben dit samen mooi opgelost door de Hagenezen op te vangen met een leuk potje voetbal. KSD Marine nodigde ons uit voor een toernooi bij KSD Marine, op zaterdag 01 juni 2024. En zo geschiedde het.

  Op zaterdagochtend vertrokken twee supersnelle auto's naar Den Haag, de derde auto was een dag eerder in Den Haag. Een team van minimaal 10 spelers op trommelen bleek in de voorbereiding nogal een opgave. Met uitspraken: 'Ik ga zeker mee, ik weet het nog niet, en ik kan er helaas niet bij zijn. En op het laatst '2 spelers die zich ziek en/of geblesseerd helaas moesten afmelden', konden we toch nog 9 tot op de tanden gemotiveerde 45+ers in de voetbalschoenen krijgen. En deze spelers hebben zichtbaar genoten van de Haagse gastvrijheid. 

  In beginsel zat er toch wel nog wat spanning in de benen. Hierdoor werden we verrast in de eerste wedstrijd en we verloren deze dan ook terecht. Eenmaal rondgekeken te hebben op de voetbalvelden was er geen angst meer. Er liepen geen Haagsche Hooligans rond (hihihi), en over de velden klonk veel gelach en ging iedereen gemoedelijk en gezellig met elkaar om. Er werden nieuwe vriendschappen gesloten en de teams moedigden elkaar spontaan aan. Een heerlijk en rustig voetbalfeestje.

  De daaropvolgende 5 wedstrijden werden gewonnen en verloren, al dan wel of niet terecht, dat laten we in het midden. De balans na het toernooi was 3 gewonnen en 3 verloren. De laatste wedstrijd werd verloren, mede doordat onze spits Wijnand niet meer verder kon, hierdoor zakten wij deze wedstrijd volledig door het ijs, of het vele water wat nog rondom de velden lag. Wel kregen wij van veel toeschouwers en de toernooi commissie te horen dat zij zeer gecharmeerd waren van ons spel. Het was bij vlagen zeer vloeiend met een mooie spelcombinatie, rust aan de bal, de opbouw van achteruit was ijzersterk, veel overzicht, verschrikkelijk mooie doelpunten en gedurfd keeperswerk. The Stars of 45 van Excelsior Zetten zijn dan ook deze middag geboren!  

  Deze middag hebben we laten zien dat we in de Overbetuwe attractief en verzorgd voetbal spelen. Op KSD Marine na kende de overige voetbalclubs Excelsior Zetten niet. De 9 teamspelers hebben dan ook een zeer positieve bijdrage geleverd aan het voetbalmerk Excelsior Zetten. Na het toernooi hebben we nog lekker nagetafeld, met meerdere broodjes worst en broodjes hamburger en voldoende vocht. We speelden het toernooi ter nagedachtenis aan Raymond de Boer. Raymond was een geliefd clubman bij KSD Marine, en Raymond heeft ontzettend veel voor de club betekend. Met recht was hij dan ook de twaalfde man bij de club. 

  Spitsie Wijnand had zich ook van zijn attente kant laten zien. Zo had Wijnand Zettense specialiteiten meegenomen voor de toernooicommissie. Dit had een grote bijdrage aan onze Zettense marketingbijdrage en had hij een groot aandeel in de versnaperingen die wij deze dag konden nuttigen, dank daarvoor. 

  Voor degene die de spelers op de teamfoto niet direct herkennen, staan van links naar rechts Pieter, Wijnand, Henk, Erik en Fred. Gehurkt van links naar rechts Dave, Tilly, Joost en Rob M. 

   Voetbal Groeten van de razende reporter!