• Introductie HackShield

  Op 24 september introduceerden wij HackShield op onze basisscholen in Overbetuwe.  
  Omdat Overbetuwe het weerbaar maken tegen cybercriminaliteit van onze jeugdige inwoners heel belangrijk vindt, willen wij naast de scholen, bibliotheken en scouting, ook een dringend beroep doen op de sportverenigingen om HackShield bij de jeugd van 8-12 jaar onder de aandacht te brengen.

  We hebben inmiddels sinds de start al 57 “Cyber Agents” mogen verwelkomen in Overbetuwe, maar juist omdat we cyberveiligheid zo belangrijk vinden, zien we eigenlijk heel graag dat élk kind in deze doelgroep deze game speelt!

  Veiligheid doen we samen!

  Veiligheid in Overbetuwe kunnen we niet alleen, daar hebben we uw hulp dringend bij nodig; in bijgaande link ziet u een promotievideo voor HackShield in Overbetuwe: https://youtu.be/VuXjnDs2N3w
  In deze video doen burgemeester Patricia Hoytink-Roubos, kinderburgemeester Eva Gül en Bas Tras van de politie een oproep aan alle kinderen in Overbetuwe om zich aan te melden als Cyber Agent en deze game te spelen.

  Wij zouden het erg fijn vinden als u deze informatie en deze video op uw website wilt delen.
  Ook willen wij u vragen deze informatie met link op te nemen in uw digitale nieuwsbrief van uw vereniging aan ouders en verzorgers; zeker met de komende donkere dagen en de kerstvakantie voor de deur, kan deze game een heel welkome activiteit voor de jeugd zijn.

  Wat is HackShield?

  De gemeente is samen met HackShield op zoek naar Junior Cyber Agents die helpen bij het cyberveilig maken van de gemeente. Maar wat is HackShield precies?

  HackShield maakt van kinderen tussen de 8 en de 12 jaar, Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Om Cyber Agent te worden beginnen de spelers met de Basistraining. Hier leren ze alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar. Als de spelers de Basistraining hebben voltooid mogen ze zich Cyber Agent noemen. Tijdens en na de Basistraining kunnen de Cyber Agents aan de slag met de Quests. Dit zijn extra opdrachten en uitdagingen waarmee de Cyber Agents niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving iets leren over cyberveiligheid. In de Basistraining en de Quests verdienen de Cyber Agents Shields, die punten opleveren. Hoe meer Shields, hoe beter de Cyber Agent beschermd is tegen online gevaar!
  We hopen in het voorjaar van 2022 (nog in te plannen), de Cyber Agents met de meeste Cyber Agents Shields te kunnen huldigen door onze burgemeester en de politie. Naast de huldiging is er ook nog een oorkonde!

  Huldiging Cyber Agents en komende events
  Van 7 februari t/m 27 februari (week 6 t/m week 8 in 2022) staat er een leuke battle gepland tussen alle Cyber Agents van de gemeente Overbetuwe en de Cyber Agents van de gemeente Lingewaard.

  We willen dan begin maart de beste 3 Cyber Agents van elke gemeente huldigen en we kijken of er een mooie wisseltrofee is voor de (kinder-)burgemeester van de winnende gemeente.

  Maar dan moeten we natuurlijk wel op alle kids uit Overbetuwe kunnen rekenen! Helpt u ons mee Overbetuwe cyberveilig te maken?

  Meer informatie en handige links

  We delen graag de link naar de gemeentepagina: joinhackshield.nl/gemeente/Overbetuwe.