• Hey Dave, hoe gaat-ie mejje? Je âhd foebalmaatsje ùit De Haag. 

  Binnekogt zèn we un wiekendsje weg in de buâht Wychûh. Kenne we un potsje foeballe bè jullie in Zettûh?

  Huuh, hoi Stef, gaat goed hieâh in Zettûh!

  Ik ga even kijken wat de mogelijkheden zijn. Na wat heen en weer appen was het snel geregeld. Dank aan team 45+, voetbalzaken en kantinebeheer. 

  En zo geschiedde dat onze 45+ op zaterdag 13 januari 2024 een oefenwedstrijdje tegen KSD vv Marine uit Den Haag kon spelen. Voor mij was het een oud weerzien van mijn Haagsche voetbalmaatjes. 

  En waren we veranderd? Ja, laten we het erop houden dat ons lichaam zich heeft aangepast aan de leeftijd en leefwijze, hihi. 

  We hebben een minitoernooitje bedacht op veld 3, voor 4 teams, elk team 1x keeper en 5xspeler. Wedstrijdduur 2x30 minuten inclusief een wedstrijd official voor de tijdwaarneming.

  Zo bedacht, zo uitgevoerd. Er werd lekker gevoetbald en het was een mix van winst en verlies. Er werd lekker op los gescoord. Omdat plezier voorop staat, was het spelplezier en meedoen belangrijker dan een kampioen met een Cup met grote Oren. Wie weet gaan we dat doen als er een vervolg komt. 

  De 3e helft was voorzien van een biertje, drankje, bitterballen, en frikadellen. Rond 17.30 uur vertrokken de Hagenezen naar hun weekendverblijf om in de vrieskou te gaan BBQen..

  Leuk om te vermelden dat er een gezellige klik is ontstaan waardoor ons 45+ team is uitgenodigd om deel te nemen aan KSD vv Marine toernooi op zaterdag 01 juni 2024. De wedstrijden worden op één van de mooiste Haagsche voetbalvelden gespeeld. En dat weet ik uit ervaring.

  Voetbalgroeten,

  Dave Schardijn