• SV Excelsior Zetten heeft een mooi seizoen 2022/ 2023 achter de rug. Op de voetbalvelden hebben we mooie resultaten behaald. Om de mooie resultaten een vervolg te kunnen geven is er naast het veld ontzettend hard gewerkt door de TC & Voetbalzaken om het nieuwe seizoen gereed te krijgen. Op 1 trainers vacature na is alles gereed voor het nieuwe seizoen.

  In de voorbereiding van het nieuwe seizoen mogen we jullie ook voorstellen aan een nieuw lid. Voor veel leden al wel een bekend persoon.    

  Wil je je even voorstellen, wie ben je?

  Mijn naam is Stan Hoogakker. Sommige van jullie zullen mij misschien wel kennen. Als kind van de club heb ik altijd bij Excelsior gevoetbald. Naast het zelf voetballen heb ik zo'n 10 jaar verschillende teams binnen Excelsior mogen trainen, van de kabouters tot het 2e elftal. Daarnaast ben ik in die periode ook onderdeel geweest van de technische commissie voor de onderbouw.

  Wat doe je in het dagelijks leven?

  In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam bij de KNVB. Ik hou mij daar bezig met de ontwikkeling van bestuurders van amateurverenigingen, onder andere door de opleiding “Besturen met Impact”. Tevens ben ik community manager van Één Tweetje, een online community waar onder andere bestuurders, hoofd opleidingen en scheidsrechtercoördinatoren met elkaar in contact staan om elkaar en de clubs te helpen.

  Je komt volgend seizoen weer terug. Wat ga je doen bij SV Excelsior Zetten?

  Ik zal de huidige technische commissie gaan versterken in het begeleiden van trainers/coaches bij trainingen en wedstrijden. De extra handen die ik hierbij zelf ga leveren kunnen naar mijns inziens ervoor zorgen dat we meer tijd en aandacht kunnen besteden aan alle jeugdteams. Door die aandacht voor trainers en hun ontwikkeling kunnen we er nog beter voor zorgen dat ook elk kind de juiste aandacht krijgt bij Excelsior. Bovenal hoop ik vooral de club verder te helpen met mijn eigen inzichten over training geven en met mijn kennis over en van de sportwereld. 

  Wanneer is het voor jou een geslaagd seizoen?

  Mijn doel is simpel gezegd: Dat alle meisjes en jongens aan het einde van het seizoen met plezier het veld afstappen! Plezier is immers de basisvoorwaarde om te leren. Ik kijk dan ook vooral uit naar het nieuwe seizoen, waarin we elkaar binnen Excelsior nog een stapje verder kunnen helpen. Het seizoen is dan ook geslaagd als we als trainers/coaches, in samenwerking met de TC, dat voor elkaar krijgen. We zeggen binnen Excelsior niet voor niets: Voor elkaar, Door elkaar. 

  Voetbal feitje: wat was jouw meest memorabele wedstrijd ooit en waarom?

  Dat is een moeilijke keuze, als liefhebber van de sport kijk ik graag wedstrijden in het stadion, die vind ik dan al gauw wat memorabeler dan mijn eigen gespeelde wedstrijden. Wat betreft sfeer schieten er dan ook direct een aantal wedstrijden binnen. Bijvoorbeeld de 1-0 winst van Vitesse in 2021 op Tottenham Hotspur, maar ook enkele wedstrijden die ik heb mogen zien in het Camp Nou van Barcelona met onder andere. Messi, Iniesta en Xavi. Bij die laatste hebben we het natuurlijk ook direct over het mooie veldspel. Als ik kijk naar wedstrijden bij Excelsior, dan zijn het vooral de bekerfinales als trainer en als speler. Mede door het plezier dat deze wedstrijden geven, zowel de finale zelf, als de weg ernaartoe. 

  Bedankt Stan dat je je wilt voorstellen. Met de opgedane trainerservaring en je huidige werkzaamheden bij de KNVB is het een mooie aanvulling voor onze vereniging.

  Bedankt en heel veel plezier!