• Woensdag 6 April was het dan uiteindelijk zo ver na verplaatsing in de Corona periode.

  Onder leiding van de KNVB-medewerker Anne hebben we de trainingstool Rinus besproken, hebben de trainers Tieme en Luuk met de JO12 een demo training gegeven. Ook is de ontwikkeling van onze jeugdafdeling besproken.

  De Rinus tool is een hulp middel waar trainers voor alle leeftijden trainingen kunnen opzoeken. Dit met de voetbal eigen vormen aanvallen, verdedigen en omschakelen. Verder kan er een periode planning of zelf een jaarplanning gemaakt worden om trainingen vooraf voor te bereiden. Uiteindelijk gaat iedere trainer het gebruiken op zijn eigen manier. Alles met de reden, beter voorbereid te gaan naar een training, met een doelstelling van wat men graag met de spelers wil verbeteren. Tevens staan er trainingen in die je mogelijk zelf aan het bedenken bent, soms is het wiel al eens uitgevonden.

  De Demotraining verliep vlot en de doelstelling was vooraf gedeeld. Na de training zijn er vanuit de andere trainers nog tips gekomen die waardevol waren voor een iedere trainer. Luuk, Tieme, JO12 en Leo bedankt hiervoor. Ook werd door de KNVB-medewerker de trainers in groepjes verdeeld.

  Dit om gezamenlijk te kijken waar wij als jeugdopleiding staan, wat we al goed doen en wat kan beter. Positief was dat alles op de club er geweldig bij ligt, kleedkamers zijn altijd schoon, voldoende materialen voor wedstrijden en trainingen. Er is nu een visie, er is een Hoofdopleidingen, er is nu een visie m.b.t speelformatie, info omtrent de leeftijd kenmerken, trainers begeleiden en het gelijke kansen traject. Alle spelers even veel speel minuten. Ook is er betere communicatie.

  Verbeter punten zijn er altijd, duidelijkheid omtrent de indeling van de teams aan het begin van het seizoen, ouder avond waar div zaken kunnen worden uitgelegd omtrent de voetbal opleiding bij Excelsior, denkend aan Leeftijd kenmerken, speel minuten, rol ouders, speelwijze van de teams, meer scholing kader door thema avonden. Dit zijn mooie punten om op te pakken als club.

  Uiteindelijk een zeer geslaagde avond met 24 trainers die aanwezig waren. (Als club zijn we daar erg blij mee terwijl er bij andere clubs vertelde Anne maar 5 of 6 trainers aanwezig waren.)

  Verder wil ik Ieneke bedanken voor de bardienst, Hans voor de support, Leo voor de ondersteuning van de Oefengroep en uiteraard Anne van de KNVB en alle trainers.

  Op naar een volgende stap.

  Met vriendelijke groet

  Peter Barten.