• Chris van Meel                                                                                  21 december 2023

    Eind december 2023 hebben wij het bericht ontvangen dat Chris van Meel ons is ontvallen 21 december jl.

    Chris van Meel is een oud voetballer van ons 1e elftal eind jaren 50, begin jaren 60. Dit werd ook wel de gouden generatie van Excelsior genoemd. Chris heeft dus een lange geschiedenis bij Excelsior en deze begint al bij zijn vader Cornelis van Meel. Cornelis was destijds de terreinmeester van Excelsior, wat een zeer belangrijke, gewichtige officiële functie was. Het voetbalveld van Excelsior lag in de Sportweg naast de woning van de familie van Meel. Het ouderlijk huis was tevens tijdens de wedstrijden de ontmoetingsplek voor velen.

    Chris van Meel was jarenlang de behendige, sierlijke en tevens de zeer snelle linksbuiten van Excelsior. In de elftallen van de zogenaamde gouden generatie zaten o.a. Henk en Joop van Schaik, Geurt de Hartog, Kitje van Schaik, Julius Pattipailuhu, Marinus Wiggelman, Jan Stekelenburg, Gieleke Geurts, Jan Stoffelen, Jolie Driessen, Cor van Meel, Wim van der Kruk, Jan, Dik, Dirk en Wim Hendriks, Leen Looijen en Jef van de Vooren. De elftallen met onder meer deze namen wisten jarenlang triomfen te vieren. Met minimaal 2 bussen van de firma Merkus werden de uitwedstrijden bezocht.

    De voetbalkleding bleef in de tas staan met de zwarte gepoetste schoenen. Later hebben wij als vereniging deze kleding in ontvangst mogen nemen van Chris en staat zijn tenue uit de jaren 60 nog steeds tentoongesteld in onze kantine. Wij zijn Chris hier nog steeds dankbaar voor. Wij willen zijn familie bij deze nog van harte condoleren en veel sterkte toewensen in de komende tijd zonder Chris.

    Bestuur s.v. Excelsior